2024-05-17

Vaikų dienos šventė

Nuo šių metų Vaiko diena švenčiama trečiąjį gegužės penktadienį, ji gražiai įsiterpia tarp mamos dienos (gegužės pirmas sekmadienis) ir tėčio dienos (birželio pirmas sekmadienis). Molėtų pradinė mokykla ją paminėjo gegužės 17-ąją.

Mokinių aktyvas, vadovaujamas socialinės pedagogės Živilės,  per ilgąsias pertraukas mokyklos kieme organizavo linksmybes ir žaidimus bendru pavadinimu „Svajonių link“.

Skatinome mokinius judėti, bendrauti ir bendradarbiauti, linksminkitės ir mėgautis vaikyste,- pasakoja socialinė pedagogė Živilė.

Prie organizatorių noriai prisijungė ir 4B klasės (mokytoja Eugenija) šokėjai, kvietę visus kartu šokti mokyklos kieme. Abiejų chorų (mokytojos Rasa ir Vita) dainininkai linksmino dainomis, o 2D klasės vaikai su mokytoja Ieva bandė groti įvairiais instrumentais ir mokino kitus.

Kiek daug jausmų patyrė!

Kartu pūtėme muilo burbulus, žaidėme žaidimus, piešėme ant asfalto ir dalinomės džiaugsmu bei šypsenomis.

Džiaugiamės visais šiandien kūrusiais šventinę nuotaiką mokyklos kieme.

Nuotraukos: Živilė Remeikienė.

Paruošė: Regina Pumputienė

2024-05-17

Pažintis su unikalia įmone

Gegužės 16 dieną 4a klasės mokiniai kartu su mokytoja Jūrate lankėsi Molėtuose ne taip seniai įsikūrusiame technologijų centre “Teltonika”.
Sužinojome, kad ši įmonė unikali tuo, jog vykdo gamybą nuo idėjos iki produkto. Susipažinome su įmonės apsauga, pabuvojome sandėliuose,cechuose. Stebėjome  darbą robotų, kurie sugeba ne tik lankstyti dėžutes, bet ir skirstyti pagal kodus produkciją,- apie išvyką pasakoja mokytoja Jūratė. – Įmonė šiuolaikiška, kompiuterizuota. Likome nustebę ir pavargę nuo įspūdžių gausos.
Paruošė: Regina Pumputienė

2024-05-17

Edukacinė išvyka už pasiekimus

Gegužės 16 dieną ketvirtų klasių mokiniai, pasiekę puikių rezultatų atlikdami matematikos ir skaitymo testus NMPP, taip pat matematikos 3-4 klasių mokinių rajoninės olimpiados prizininkai keliavo po Neries regioninį parką, domėjosi senovės lietuvių gyvenimo ypatumais Kernavėje.

Pirma stotelė – Dūkštos, čia yra įsikūręs Neries regioninio parko lankytojų centras. Lankytojų centre esančioje ekspozicijoje įdomiai, informatyviai ir interaktyviai buvo pateikta daug informacijos apie šį unikalų Lietuvos kampelį, kurio didžiausią dalį užima miškai ir tai yra šios teritorijos išskirtinumas.

Mokiniai sužinojo  Neries upės istoriją, lašišų bei gencijoninio melsvio drugelio gyvenimo ciklą,  kaip iš gamtos radinių sudėti lego.

Antra stotelė. – pažintinis pėsčiųjų takas, kuris vingiuoja natūraliais miško takais.

Eidami pamatė didžiausią Vilniaus apylinkės pilkapyną, išgirdo kaip senovėje lietuviai laidojo savo gentainius, susipažino su augančių medžių įvairove, miško augalais, paukščių perėjimo vietomis, pasigrožėjo  miškingu slėniu tekančia Nerimi.

Trečioji stotelė -  Kernavė.Ji mums pirmiausia asocijuojasi su piliakalniais.

Edukacijos metu muziejuje įvairių bandymų ir žaidimų pagalba kėlėsi į tolimą Kernavės praeitį, sužinojo kaip žmonės gyveno gamtos prieglobstyje, iš ko gamino  įrankius, aprangą.

Apžiūrėję  archeologinės vietovės saugomus radinius, grožėjosi Kernavės piliakalnių įspūdingu vaizdu.

Ačiū socialinei pedagogei Feodosijai ir padėjėjai Ramutei, kurios rūpinosi mokiniais visos išvykos metu.

Apie išvyką pasakojo Feodosija Visockienė.

Nuotraukos: Ramutė Gasparėnienė.

Paruošė: Regina Pumputienė

2024-05-16

Šeimos šventė mokykloje

Gegužės 15 dieną 4B klasės šokėjai su savo mokytoja Eugenija ir mokyklos dainavimo būrelius lankantys mokiniai su mokytojomis Vita ir Rasa pakvietė šeimos narius į šventę, skirtą tarptautinei šeimos dienai.

Daug nuoširdumo ir meilės savo artimiesiems vaikai išsakė šventės metu. Akys ieškojo salėje mylinčių ir suprantančių, palaikančių ir skatinančių augti akių.

Kiekvienam reikia šeimos – kaip saugumo ir patikimumo vietos, kur išmokstama pirmųjų bendravimo, sugyvenimo, pagalbos vienas kitam ir kitų labai svarbių vaiko gyvenime įgūdžių.

Vaikai daug repetavo, labai stengėsi dainuodami, muzikuodami ir šokdami ir džiaugėsi girdėdami aplodismentus už jų pastangas.

Šventė neprailgo, nes visą valandą vaikai dalinosi savo gera nuotaika, džiaugsmu, užkrėtė visus dėkingumo jausmu, o  po koncerto skubėjo į šiltų apsikabinimų glėbį.

Ačiū renginio organizatorėms – mokytojoms Eugenijai Bužinskienei, Vitai Kaušinienei ir Rasai Vizbarienei už nuostabias akimirkas ir kūrybą kartu su vaikais.

Paruošė: Regina Pumputienė

2024-05-13

Protmūšis Europos dienai

Dvi dienas Molėtų pradinės mokyklos bibliotekoje vyko 2 ir 3 klasių mokinių komandų proto mūšiai, skirti Europos dienai, kuri kaip ir kasmet švenčiama gegužės 9 – ąją. Diena,  kai 1950 m. buvo pasirašyta R. Schumano deklaracija tapo Europos Sąjungos įkūrimo pamatu. Šiandien džiaugiamės taika ir laisve kartu su kitomis valstybėmis Europos sąjungoje. Mokykloje Europos dienos renginius organizavo bibliotekininkė Rūta.

Į protmūšį, skirtą Europos dienai, mokyklos bibliotekoje rinkosi trečių klasių mokiniai, savo klasės draugų deleguoti atstovai.

Susiskirstę į komandas, atsakinėjo į klausimus, kuriuos sudarė 4 klausimų etapai, susiję su Europos šalimis, maistu, sveikata ir sportu bei įvairiais klausimais apie Europą +.

Pasitardami komandose nuotaikingai žymėjo klausimų atsakymus, juos tikrinosi, skaičiavo surinktus taškus. Trečiokams išbandžius savo jėgas,  protmūšyje sudalyvavo ir antrų klasių komandos.

Bibliotekininkė Rūta papasakojo apie renginį ir pasidžiaugė, kad vaikai sužinojo tai, ko dar nežinojo, o ką jau žinojo – įtvirtino ir nugalėjo smagiai praleistas laikas ir draugystė.

Nuotraukos: Rūta Galiauskienė.

Paruošė: Regina Pumputienė

2024-05-08

Kada nori, tada ir skaitai

Gegužės 7 dieną, minint spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, Molėtų pradinės mokyklos mokiniai ir jų mokytojos priėmė kvietimą prisijungti prie visuomeninio renginio „Lietuva skaito“, kurį jau 10 metų organizuoja  Lietuvos leidėjų  asociacija. Į vieną būrį mokykloje susirinko net 306 skaitytojai.

Pabūti karti ir smagiai praleisti vieną pamoką skaitant savo malonumui visi rinkosi į mokyklos salę.

Skaitant drauge laikas neprailgo, po skaitymo kartu visi rinkosi į savo klases, kur skaitymas buvo tęsiamas.

Tai puiki skaitymo skatinimo akcija, kada gali aptarti knygą su draugu, stebėti skaitančius draugus, padalinti įspūdžiais.

Skaitymą baigus akcijos šūkiu „Kada nori, tada ir skaitai!” bibliotekininkė Rūta  palinkėjo, kad ši akcija tęstųsi visą mėnesį, perdavė prezidento sveikinimą ir išreiškė norą,  kad kuo daugiau istorijų ir pasakojimų pasiektų mažųjų skaitytojų širdis.

Nuotraukos: Rūta Galiauskienė.

Paruošė: Regina Pumputienė