2024-03-26

Kuriame draugišką ir saugią mokyklą

Kovo 18-22 dienomis mokykloje vyko prevencinė akcija „Savaitė Be Patyčių“. Tai dar viena proga priminti, jog saugumą mokykloje kuriame visi kartu, laikydamiesi susitarimų ir pagarbos.

Džiugu, kad klasės aktyviai įsitraukė į klasių mokytojų organizuotas ar socialinių pedagogių Živilės ir Feodosijos pasiūlytas veiklas.

Mokiniai klasėse stebėjo ir aptarė mokomuosius filmukus apie patyčias. Klasės valandėlių metu diskutavo apie tai,  kas yra patyčios ir kaip jas atpažinti.

Kuriose vietose galima susidurti su patyčiomis, kas ir kodėl tyčiojasi iš kitų vaikų, kas tampa patyčių taikiniais, kaip jaučiasi tie, kurie patiria patyčias, kaip tokiu atveju elgtis ir kur kreiptis.

Kiekviena klasė išradingai paruošė ir apipavidalino informacinį plakatą „Be patyčių“ ir noriai fotografavosi šalia jų.

3-4 klasių mokiniai pildė anketą skirtą, patyčių masto įvertinimui mokykloje. Beveik 85% atsakiusiųjų mokinių teigė, kad iš jų niekada niekas nesityčiojo.

O jeigu vyksta bendravimo sunkumai tai mokiniai erzinasi, apkalbinėja, nebendrauja, rečiau stumdosi.

Mokiniai linkę pasipasakoti įvykius tėvams, mokytojams, dalis mokinių nekreipia dėmesio ir dauguma mokinių neatsako tuo pačiu savo skriaudėjui.

Jų nuomone mokytojai niekada nesityčioja iš mokinių ir, jei mato patyčias, jas stabdo.

Socialinės pedagogės Živilė ir Feodosija vedė praktinius užsiėmimus apie emocijas ir jų įveikimo būdus.

Apie savaitės renginius pasakojo ir nuotraukomis dalinosi Živilė Remeikienė.

Paruošė: Regina Pumputienė

2024-03-25

Informacija būsimiems pirmokams

Nuo balandžio 2 dienos pradedamas būsimų pirmokų tėvų prašymų mokytis Molėtų pradinėje mokykloje nuo 2024 m. rugsėjo 1 dienos priėmimas. Daugiau informacijos būsimų mokinių tėvams.

Būsimų pirmokų tėvams.

Paruošė: Regina Pumputienė

2024-03-22

Saulyčių diena

Kovo 21 – oji pasaulinė Dauno sindromo diena. Šią dieną Molėtų pradinukai, mūvėdami skirtingas kojines palaikė, mokėsi suprasti, formuotis draugišką ir kupiną meilės požiūrį į visada besišypsančius žmones, dar vadinamus saulytėmis.

Mūsų mokyklos mokiniai integruotose pamokose prisidėjo prie socialinės akcijos #nenurašykopalaikyk.

Skirtingos vienos poros kojinės yra tapusios tarptautiniu tolerancijos su Dauno sindromą turinčiais žmonėmis simboliu.

Jos simbolizuoja kitoniškumą, kurį nulemia tik viena chromosoma. Prisidėdami prie šios dienos paminėjimo mes plečiam tolerancijos ribas, formuojam sveiką požiūrį į šalia mūsų esančius skirtingus žmones.

Šios dienos renginiai vyko 1B klasėje, mokytoja Daiva ir 3A klasėje, mokytoja Dovilė, mintimis ir nuotraukomis pasidalino mokytoja Daiva.

Nuotraukos: Daiva Pumputienė, Dovilė Žvinytė

Paruošė: Regina Pumputienė

2024-03-21

Rašau Lietuvos vardą

Molėtų pradinės mokyklos mokiniai pasilikę po pamokų VDM grupėse  dalyvavo Versmės leidyklos rengiamame kasmetiniame konkurse „Rašau Lietuvos vardą“. Veiklas grupėse inicijavo auklėtoja Gintarė, idėją, kaip užrašyti Lietuvos vardą pasiūlė padėjėja Dalia.

Konkursas skirtas Lietuvos vardo pirmam paminėjimui prieš 1015 metų senajame Kvedlinburgo vienuolyno metraštyje 1009 m. aprašant kovo 9 dienos įvykius.

Kai pamokos jau paruoštos, sugrįžta iš būrelių, vaikai noriai darė šį darbą, kuris vėliau ne tik papuošė mokyklos erdvę, bet nuotraukose iškeliavo ir į leidyklą.

Jie norėjo pasakyti, kad pieštukais galima piešti, spalvinti ką tik norime, bet kai rašome žodį LIETUVA, būna gera, kad tai tavo Tėvynė, tavo namai, į kuriuos visada gera pareiti, – pasidalino mintimis auklėtoja Alma.

Nuotraukos Gintarės Ruzgės.
Paruošė: Regina Pumputienė

2024-03-20

Knygnešio diena

Kovo 15 dieną prasidėjusios visą savaitę tęsiasi netradicinės pamokos mokyklos bibliotekoje 1-2 klasių mokiniams. Jų tikslas supažindinti vaikus su Lietuvos istorijos tarpsniu, kai knyga ir spausdintas žodis lietuviams tapo ir didele vertybe, ir kontrabanda. Taip bibliotekininkė Rūta su vaikais paminėjo Knygnešio dieną.

Knygnešio dienos paminėti į biblioteką rinkosi 1-2 klasių mokiniai.

Ta proga bibliotekoje surengtoje parodoje mokiniai galėjo pamatyti senas knygas, galbūt, kažkada avėtus knygnešio batus.

Bandė įsivaizduoti, kaip krepšyje ar maiše – kuprinėje knygnešiai slėpė ir nešė knygas.

Žemėlapyje klasėje ir kartu su bibliotekininke „keliavo“ knygnešių keliais, ieškojo Tilžės miestelio, kur buvo spausdinamos draudžiamos lietuviškos  knygos.

Sprendė kryžiažodį, kurio raktinis žodis – knyga.

Klausėsi pasakojimo apie žymiausią to meto knygnešį Jurgį Bielinį.

Atliko užduotį – spėjimą,  kiek galėtų sverti sunkūs knygnešio batai.

Po renginio klasėje nupiešę savo mėgstamas ir skaitomas knygas smagiai sukrovė į stilizuota knygų maišą ant bibliotekos durų.

Apie renginį pasakojo bibliotekininkė Rūta Galiauskienė.

Nuotraukos: Daiva Pumputienė, Danutė Myško.

Paruošė: Regina Pumputienė

2024-03-15

Veiklos po pamokų

Lietuvybės mėnesio renginiai persikėlė ir į VDM grupes. Jas lankantys vaikai, kurie mokykloje pasilieka po  savarankiško mokymosi valandos, dalyvauja įvairiose veiklose. Vasario – kovo mėnesiais vaikams siūlėme daug konkursų ir įvairių renginių. Kai kuriuos organizavo pačios grupių auklėtojos.

Paruošę pamokas, vaikai dalyvavo viktorinoje, atlikdami jos užduotis, pagilino savo žinias ar naujų dalykų apie Lietuvą sužinojo.

Reikėjo išspręsti galvosūkį ne tokį ir paprastą iš paprastų detalių.

Žaidė liaudies žaidimus, minė mįsles, kūrė įvairius darbelius, rašė Lietuvos vardą.

Apie vaikų veiklas VDM grupėse papasakojo auklėtoja Alma.

Nuotraukos: Alma Repečkienė.

Paruošė: Regina Pumputienė